Понеділок, 29.04.2024, 15:39
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


   Минув у спільній наполегливій праці ще один рік. 27 травня – свято останнього дзвоника у школі. Усі з нетерпінням чекали його, бо попереду літні канікули і приємний час відпочинку. А для 33 юнаків та дівчат , випускників  2016 року, цей дзвоник  звучатиме востаннє.

   На урочистій лінійці на подвір’ї школи зібрались учні, вчителі, батьки та гості свята. З вітальними та напутніми словами до випускників звернулися перша вчителька Шах Т.І., класний керівник Ляшук Н.В., сільський голова Патійчук В.А., голова Локачинської  районної ради Ковальчук Б.В. та наймолодші учні – першокласники.  Молитовно благословив випускників у добру путь настоятель храму святої  Параскеви Сербської отець Василь Кравець.. Школярам були вручені грамоти, подяки за творчі досягнення та за підсумками конкурсу «Учень року». Звання «Учень року» і Диплом л ... Читати далі »

Переглядів: 519 | Додав: yurnov22 | Дата: 15.06.2016 | Коментарі (0)

      9 травня  учні та педагоги школи долучились до урочистостей, які відбувались у селі з нагоди Днів пам’яті та примирення і 71-ої річниці Перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні. Односельчани , ветерани війни та учасники АТО пройшлись святковою ходою по центральній вулиці села до місця поховання загиблих воїнів. Саме тут, на цьому святому місці, відбулась панахида за загиблими  у Другій світовій війні, яку відслужив настоятель місцевого храму св. Параскеви Сербської  отець Василь. Мітинг-реквієм «Пам'ять не дає забути»  відкрив сільський голова Патійчук В.А., зі словом до односельчан звернулися історик-краєзнавець Сегейда Х. П., учитель-пенсіонер Музика А.І., педагог-організатор Затурцівіської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К. Липинського  Жомер І.Ю., вітання зі святом дарували присутнім школярі.  Пам’ятні вінки та живі квіти поклали  присутні на братські могили. ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Додав: yurnov22 | Дата: 14.06.2016 | Коментарі (0)

      2016 – Рік Івана Яковича Франка. Іван Франко –  незрівнянний за своєю багатогранністю й могутнім інтелектом навіть серед  найбільших умів людства. Автор майже шести тисяч творів, великий письменник і поет, драматург шекспірівського закрою, критик і дослідник літератури, історик і філософ, фольклорист і етнограф, мовознавець і мистецтвознавець, соціолог і економіст, він був першим публіцистом, журналістом, видавцем, одним із провідних діячів українського політичного життя останньої чверті ХІХ─ХХ ст.

      У  Затурцівській   ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К. Липинського   проведено  ряд заходів, присвячених  Каменяреві. У шкільній бібліотеці  організовано тематичні виставки  «Цвіте добром земля Каменяра» та  «На оновленій землі»,  відкрито огляди бібліографічної літерат ... Читати далі »

Переглядів: 469 | Додав: yurnov22 | Дата: 12.05.2016 | Коментарі (0)

   Гасло «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять» відоме багатьом. Проте зазвичай тільки тоді, коли сам наводиш лад в оселі, вболіваєш душею за її чистоту.

   6 квітня у Затурцівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К. Липинського стартувала акція «Зробимо чистим рідне село», у якій взяли участь і школярі, і педагоги. Учні початкових класів прибирали довкола шкільну територію, восьмикласники впорядковували шкільний  дендрарій, одинадцятикласники разом з працівниками музею-садиби В.К.Липинського наводили лад у саду, десятикласники впорядковували меморіальне поховання загиблих воїнів, 5, 7-класники зробили чистою центральну вулицю Липинського, п’ятикласники разом з учнями 9 класу прибрали від сміття територію старого кладовища, могилу В.К. Липинського.  Стомлені, але радісні поверталися додому: рідне село засяяло чистотою!

... Читати далі »

Переглядів: 390 | Додав: yurnov22 | Дата: 12.05.2016 | Коментарі (0)

     2016 рік визнано роком англійської мови. Інтерес до її вивчення невпинно зростає, оскільки саме ця іноземна мова є важливим засобом міжкультурного спілкування.

     21 березня  відбулось засідання педагогічної ради школи «Про стан викладання англійської мови та рівень навчальних досягнень учнів». Заступник директора школи Бойко І.Б. означила використання сучасних підходів до вивчення мови в урочній та позакласній діяльності, формування у школярів уміння і навичок іншомовного спілкування. Учителі англійської мови Хитра І.С. та Жомер І.Ю. говорили про створення сприятливих умов для розкриття здібностей та творчого самовираження особистості школяра у процесі вивчення мови, досягнення успішності навчання та  підвищення мотивації та інтересу до вивчення англійської мови, організували інтерактивне спілкування з педагогами з елементами тренінгу. Учасни ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Додав: yurnov22 | Дата: 12.05.2016 | Коментарі (0)

         Урок у житті школяра . Це таке звичне явище, що не дивно, коли воно входить в буденність. Але є  заняття, особливо пам’ятні  для кожного учня. Саме таким видався урок «Тарас Шевченко і рідна мова», проведений для учнів 5-8 класів учителями української мови і літератури Марчук Г.І., Гаврилюк Н.С. та шкільним бібліотекарем Ціхоцькою О.С. Йшлося про шлях розвитку української мови від найдавніших часів до сьогодення, пригадали засновників слов’янської абетки учителів Кирила і Мефодія, першодрукаря Івана Федорова, його «Буквар» та «Апостол». Із рефератом «Роль Тараса Шевченка у розвитку  української мови» виступила перед учнями середніх класів одинадцятикласниця Дубчук Дарина.

        Гордістю у серцях дітей прозвучало те, що на Міжнародному конгресі українськ ... Читати далі »

Переглядів: 440 | Додав: yurnov22 | Дата: 16.03.2016 | Коментарі (0)

       «Допоможи мені це зробити самому», - провідна ідея педагогіки Марії Монтессорі, відомого італійського педагога, психолога, досвідченого дитячого лікаря та невтомного вченого-дослідника, палкого проповідника нових гуманістичних ідей. ЇЇ системою захоплюються, в ній розчаровуються, її застосовують і відкидають, розбирають на дрібні складові і намагаються осягнути в цілому, єдине незмінне – до неї немає байдужих.

       29 лютого у рамках місячника педагогічної майстерності учителі школи взяли участь у педагогічних читаннях «Розвивальна педагогіка Марії Монтессорі». Із повідомленнями «Життя і педагогічна діяльність Марії Монтессорі», «Технологія саморозвитку М. Монтессорі», «Теоретичні основи педагогіки Марії Мотессорі», «Вплмв системи М. Монтессорі на розвиток освіти у світі&r ... Читати далі »

Переглядів: 527 | Додав: yurnov22 | Дата: 14.03.2016 | Коментарі (0)

    8 лютого  2016 року у Затурцівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В. К. Липинського  було проведено урочисту лінійку-відкриття «Затурці Speakinq» , у зв'язку з проголошенням президентом України –П. А. Порошенком «2016 рік – Рік англійської мови в Україні».

    Школярі з ентузіазмом стартували у «Рік англійської мови».

... Читати далі »

Переглядів: 477 | Додав: yurnov22 | Дата: 26.02.2016 | Коментарі (0)

    Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким іменем для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія ось уже багато років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.

    З нагоди 202 річниці від дня народження Т.Г. Шевченка у Затурцівській школі І-ІІІ ст. ім. В.К. Липинського було проведено вчителем української мови і літератури Галиною Іванівною Марчук і бібліотекарем Ольгою Сергіївною Ціхоцькою конкурс читців «Вогненне слово Кобзаря». Учні 1-11 класів читали улюблені поезії кобзаря.

    У шкільній бібліотеці оформлено виставку творів Т.Г. Шевченка «Літопис шани і любові», «Іду з дитинства до Тараса». Учні зацікавились виставко однієї книги: «К ... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: yurnov22 | Дата: 18.02.2016 | Коментарі (0)

    Традиційно, уже 5-тий рік поспіль, у нашій школі реалізується Мистецький проект «Різдвяні дзвони», який завершується Фестивалем Різдвяних колядок і щедрівок.

    Усе було, як і належить: на столі кутя і святочні страви, до господарів завітали з Вертепом колядники, учні 5-9 класів прославляли Христа у колядках, віншували глядачів побажаннями усіляких гараздів, молодші школярі-посівальники обсіяли учнів та учителів зерном на щастя, достаток і успіхи у всіх благих починаннях.

... Читати далі »

Переглядів: 599 | Додав: yurnov22 | Дата: 02.02.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 27 28 »
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz