Субота, 20.04.2024, 13:45
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


    Напередодні Нового року у шкільній бібліотеці відбувся урок для першокласників. Бібліотекар Ціхоцька О.С. розповіла наймолодшим школярикам казку «Вчитися не лінуйся!»: про двох друзів цуценят – Тобка і Бобка. Як вони ходили до школи, як склалося їхнє життя. Тобко – став письменником, а Бобко – ніким, ходив собі туди-сюди. Першокласники, після прослуханого, дійшли висновку, що потрібно вчитися.
        Під час уроку школярі ознайомились з книжковою виставкою «Десь на порозі – торохтить зима на возі», де були презентовані
«Чарівні казки». Однією з головних книг стала збірка «Пори року» та оповідання Спиридона Вангелі «Діди Морози».
Ольга Сергіівна запитала у дітей, чи вірять вони у дива? Відразу біла відповідь: «Так!» У цю ж мить із-за книжкових полиць вийшов Дід Мороз. Привітався ... Читати далі »

Переглядів: 445 | Додав: cosdugor | Дата: 01.02.2017 | Коментарі (0)

          Спільно зі шкільною бібліотекою у 5 та 6 класах Затурцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського було проведено урок літератури рідного краю «Поетична стежина Галини Ушакової».
          На урок була запрошена жителька села, поетеса Галина Ушакова. На екрані було показано кадри із фільму «Моє рідне село», на фоні кадрів – портрет Галини Ушакової. Учні познайомилися з життєвим і творчим шляхом відомої затурчанки. Вона розповіла про своє непросте життя, про те, як почала писати свої поезії. На урок п'ятикласники підготували поезії Галини Ушакової для дітей, а шестикласники – про Затурці, рідну школу, природу села і розповіли їх напам'ять. Багато запитань виникло в учнів до поетеси. Галина Любомирівна прочитала теж поезії і розповіла, що надихає її на творчість.
          У класі панувала атмосфера ... Читати далі »

Переглядів: 371 | Додав: cosdugor | Дата: 01.02.2017 | Коментарі (0)

              «Природа – любляча матір, вона – наш мудрий учитель і найперший лікар. Проте природа надзвичайно ранима і потребує нашого захисту» - такий лейтмотив Великого екологічного свята, що відбулося 14 грудня у нашій школі. Учнів початкових класів зацікавила непроста історія виживання Колобка і лісових звірів у сучасних умовах, учні 5-8 класів пройнялися проблемою засміченості довкілля, переконалися, що у чіпсах, сухариках та інших харчових продуктах швидкого приготування є шкідливі домішки, старшокласники переймалися забрудненістю річки Турії. Учасники свята, граючись, сортували сміття, укладали правила поведінки у природі. Члени агітбригади «Паросток» майстерно грали п»єски, співали пісні, агітували учасників дійства бути активними захисниками природи.

... Читати далі »

Переглядів: 479 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 23.12.2016 | Коментарі (0)

    12 грудня відбулись загальношкільні батьківські збори. Створити батькам гарний настрій допоміг міні-концерт учнів школи "Ми діти твої, Україно". Темою обговорення були питання сімейних відносин та родинного виховання. Заступник директора  з виховної роботи запропонувала батькам виступ та презентацію "Етика почуттів. Педагогіка родинних відносин". Психолог школи підвела підсумки анкетування учнів 5-11 класів "Проблеми взаємовідносин батьків та дітей".  Із інформацією про навчальну та творчу діяльність учнів виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Бойко І.Б.

     Батьки школи заслухали звіт про роботу піклувальної ради школи. Було проведено довибори у склад піклувальної ради та ради школи. Старший уповноважений кімнати поліції у справах дітей Павлюк О.В. окрес ... Читати далі »

Переглядів: 638 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 23.12.2016 | Коментарі (0)

«Андрію, Андрію, на тебе льон сію…». Ці слова традиційно звучать в ніч з 12 на 13 грудня – Свято Андрія. Святий апостол Андрій Первозванний особливо шанований на українських землях, оскільки саме він проповідував тут християнство.
13 грудня, вшановуючи пам’ять апостола Андрія, учні провели святкове календарно-обрядове дійство – Андріївські вечорниці. Його організаторами стали семикласники (класний керівник Радчук Л.О.), а учасниками – учні 5-8 класів.
Приймала вечорниці дбайлива господиня. Першими до оселі завітали дівчата, які за вишиванням згадували народні звичаї, традиції та прикмети, пов’язані із зимовими святами – Введенням, святих великомучениць Варвари і Катерини, святого Андрія Первозванного. Впродовж свята дівчата організували жартівливі ворожіння. А от коли завітали парубки, вечорниці заіскрились дзвінкими піснями, запальними танцями, влучними жартами та народними іграми. Найурочистіший етап свята – кусання Калити. По черзі «пани Калитинські» під’їжджали на коц ... Читати далі »
Переглядів: 618 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 23.12.2016 | Коментарі (0)

6 грудня на відзначення Дня Збройних Сил України у нашій школі організовано пізнавальну програму для учнів 5-8 класів «Нащадки славних козаків» (6клас, класний керівник Яблончук Л.О.) , та святкову патріотичну програму для старшокласників «Герої серед нас» (9клас, класний керівник Коляда Л.О.).
Шестикласники провели учасників програми історичними шляхами становлення Запорізької Січі, героїчними сторінками переможних козацьких битв та пригадали імена їх легендарних ватажків і гетьманів. У залі лунали народні пісні, звучала поезія, розігрувалися п’єски. Учасники дійства провели паралель між героїчним минулим України та її сучасним.
Учні 9класу поетичними рядками та пісенними творами вшанували воїнів української армії, цікавою гумористичною п’єскою зазирнули у майбутнє ратних буднів. Справжньою родзинкою свята стала зустріч з воїном АТО Миколою Яцюком. Микола Миколайович зацікавив старшокласників розповіддю про ратну службу , порадив учням займатися спортом, а найголовніше – ... Читати далі »
Переглядів: 417 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 23.12.2016 | Коментарі (0)

Тиждень англійської мови у школі

Переглядів: 419 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 22.12.2016 | Коментарі (0)

     «Незнання закону не звільняє від відповідальності. А ось знання - нерідко звільняє», - говорив польський філософ, письменник і афорист ХХ ст. Станіслав Лец. Наскільки міцні знання з правознавчої дисципліни в учнів Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К. Липинського, можна було перевірити, взявши участь у тижні правознавства, що проходив з 5 по 12 грудня.
На протязі тижня школярі розв’язували кросворди, юридичні задачі. Семикласники підготували виставку творчих робіт «Права дитини і громадянина в малюнках». Учні початкових класів мали можливість переглянути дитячий фільм «Права дітей у мультфільмах». У рамках тижня правознавства заступник директора школи з виховної роботи Гаган Н.М. провела бесіду зі старшокласниками «Наркоманія – крок у прірву». Кульмінацією тематичного тижня став правознавчий турнір між учнями 9 і 10 класів. На ньому стар ... Читати далі »

Переглядів: 732 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 22.12.2016 | Коментарі (0)

     Наближається до завершення 2016 рік, який був оголошений роком англійської мови. З метою підвищення інтересу учнів до вивчення іноземної мови вчителі англійської мови проводять нестандартні уроки, різноманітні свята та позакласні заходи. які виховують повагу до традицій і культури країни, мову якої вивчають, формують соціокультурну компетенцію учнів.
     23 листопада учні 1-5 класів під керівництвом учителя Васюти К. О. підготували театралізоване свято. Третьокласники презентували виставу «Ріпка», учні 5 класу – «Суп з каміння», а першокласники дебютували із відомою англійською піснею. Емоційне піднесення під час проведення заходу зберігалося завдяки тому, що учні старанно підготувалися до виступу. Зал був переповнений. Відвідати виступ прийшли школярі, учителі, батьки, працівники школи. Юні артисти були відзначені подяками та дипломами за активну участь у позакласній робот ... Читати далі »

Переглядів: 476 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 21.12.2016 | Коментарі (0)

     19 жовтня у нашій школі відбулися вибори лідера та Юніор-лідера УКО ЗШ «Добросвіт». За переважною більшістю голосів, пост лідера шкільного самоврядування обійматиме цього навчального року учениця 10 класу ШАНТА ЕРНА, пост Юніор-лідера виборці довірили учениці 6 класу МАЦІБОРІ ОЛЕКСАНДРІ.
     Із програми лідера учнівського об’єднання Шанти Ерни:
o Організувати в класах групи підтримки для надання допомоги невстигаючим учням;
o Пожвавити діяльність клубу «Волонтер». Постійно надавати посильну допомогу підшефним вчителям-пенсіонерам,ветеранам, людям, які опинилися у важких життєвих умовах.
o Охопити якомога більше учнів школи роботою газети «Шкільна тусовка», де б діти могли розміщувати замітки про шкільне життя.
o Допомогти класоводам, педагогу організатору у підготовці та проведенні свят для веселят.
o Збільшити фонд бібліотеки за ра ... Читати далі »

Переглядів: 399 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 21.12.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 27 28 »
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz