П`ятниця, 29.03.2024, 09:48
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


    Будь-яке свято –це завжди багато щирих, вірних друзів, це теплі слова вітань. Не винятком було і 25 жовтня 2016 року. У актовому залі проходило театралізоване дійство «Вони дарують людям мудрість книг».

Згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 12 серпня 2014 р. щорічно відзначаємо Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек в Україні з 1-по 31 жовтня, а День шкільного бібліотекаря – останній понеділок жовтня.

    Дуже часто оточуючі вважають, що професія бібліотекаря скромна, непомітна і проста. Але насп
равді, бібліотекар – це провідник, який допомагає книзі знайти дорогу до читацького серця. У ході свята Ціхоцька О.С. розповіла присутнім про цікаві факти з бібліотечної історії. Гості дізнались, як зароджувалась бібліотечна справа, побачили найкрасивіші, найбільші та незвичайні бібліотеки с ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 01.12.2016 | Коментарі (0)

     Вже більше 2-х років на сході триває антитерористична операція, важкий ратний труд несуть на своїх плечах найкращі українці, цвіт нації. Багатьом із них не судилося повернутися додому живими. Серед тих, хто навіки залишився воїном-захисником – наші земляки, випускники школи Кушнір Ігор Миколайович, Чопко Віктор Олександрович, Ремішко Валентин Васильович та Світлицький Олександр Васильович. Трагедія родин Кушнірів, Чопків, Ремішків і Світлицьких – це трагедія нашого села, району, області, держави.

    13 жовтня, у переддень захисника Вітчизни у школі відбувся урочистий мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальних стел випускникам школи різних років, що віддали, своє життя, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. У стінах школи зібрались рідні, колеги, однокласники, друз ... Читати далі »

Переглядів: 564 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 30.11.2016 | Коментарі (0)

        «Жив-був на світі педагог, учений, письменник Василь Олександрович Сухомлинський. Він дуже любив дітей, навчав їх, а ще писав для них багато-багато оповідань та казок», - саме такими словами розпочався урок для вчителів «Той, хто віддав серце дітям», який проходив 3 жовтня у рамках методичної декади, приуроченої 98-ій річниці від дня народження В.О. Сухомлинського.
Педагоги пригадали «Притчу про мудрого вчителя» та прочитали казку В. Сухомлинського «Народження егоїста», переглянули фрагменти фільму «Етюди про українського Сократа», послухали повідомлення «Василь Сухомлинський про розумове виховання». У ході заняття було поставлено своєрідний експеримент: педагоги пригадали принципи особистісно-орієнтованого навчання і співставили їх із відповідними висловлюваннями Сухомлинського. Можна було пересвідчитись, ... Читати далі »

Переглядів: 409 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 30.11.2016 | Коментарі (0)

   29-30 вересня цього року в Україні вшановували пам’ять загиблих унаслідок страшної трагедії, що трапилась 75 років тому у Бабиному Яру. За два дні тут було розстріляно 34 тис. євреїв. Загальна кількість жертв становила 150-200 тис. Серед них були не лише євреї, а й радянські військовополонені, члени ОУН-УПА, цигани, робітники, священики, комуністи тощо.
Трагедія Бабиного Яру стала темою уроку пам’яті, що відбувся у 7 класі. Учні не лише дізнались про Голокост та події вересня 1941р., а й переглянули уривок з фільму «Бабин Яр».
Учні 11 класу з класним керівником Хитрою І.С. та вчителем історії Радчук Л.О. відвідали меморіальний комплекс пам’яті жертв Голокосту у Кисилині, що був споруджений у рамках проекту «Захистимо пам’ять». Під час екскурсії школярі довідались про історію євреїв у Кисилині, причини Голокосту, організованого нацистською Німеччиною, тра ... Читати далі »

Переглядів: 407 | Додав: bojkoirina153 | Дата: 29.11.2016 | Коментарі (0)

Тут зібралась шкільна сімя…

     Погідного вересневого дня загальноосвітня школа І – ІІІ ст. ім. В. К. Липинського с. Затурці гостинно відкрила двері і об’єднала шкільну родину – учнів, учительський колектив та ветеранів педагогічної ниви із нагоди Дня працівників освіти та сорокалітнього ювілею домівки поколінь – її нового приміщення. За доленосним збігом обставин саме у 2016 році відзначається поважний ювілей відкриття сільського однокласного училища – 200-ліття становлення освіти у селі Затурці.

     Розпочалося свято піснею «Здрастуй, рідна Затурцівська наша школо!», що є гімном навчального закладу.  Зі сцени прозвучали душевні слова, ліричні вірші, дзвінкі пісні, веселі жарти у ... Читати далі »

Переглядів: 440 | Додав: gam507 | Дата: 26.10.2016 | Коментарі (0)

З любовю до рідної землі

       «Слава урожаю на полях! Слава короваю на столах! Слава всім, хто зростив урожай!» - такими словами розпочали свій виступ учні ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського  с. Затурці на обласному зльоті  трудових аграрних об’єднань школярів  «Турбота юних  тобі, Україно!»,  який відбувся нещодавно у с. Забороль Луцького району.

     Навчити молодь господарювати  на землі, готувати її до продуктивної праці у сільськогосподарському виробництві - головна мета трудового аграрного об'єднання «Юність» Затурцівської школи.  Школярі  із задоволенням працюють із ранньої весни до пізньої осені на навчально-дослідних д ... Читати далі »

Переглядів: 415 | Додав: gam507 | Дата: 26.10.2016 | Коментарі (0)

Затурцівський ярмарок

     22 вересня у Затурцівській загальноосвітній школі ім. В.К. Липинського відбулося щорічне народно-етнографічне дійство «Затурцівська ярмарка». Учні п’ятого класу підготували святковий виступ « Ой там, на базарі». Школярі розповідали про проведення ярмарки колись і тепер, смішні історії під час цих дійств. В осінньому вінку на свято завітала чарівниця – осінь і побажала усіляких щедрот, достатку, радості та піднесла на вишиваному рушникові коровай.

      Ярмаркували учні 1-11 класів, продаючи фрукти, овочі, домашню випічку. Усі бажаючі могли долучитися до акції «Допоможи пораненому солдату».

     ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Додав: gam507 | Дата: 26.10.2016 | Коментарі (0)

Перший урок

     Непростими  виявилися 25 кроків до відновлення незалежності України. Визначним віхам становлення молодої держави було присвячено першовересневий урок для старшокласників у загальноосвітній школі І – ІІІ ст. ім. В. К. Липинського с. Затурці.

     Перший урок для одинадцятикласників розпочався з цікавої легенди про дівчину-Україну та перегляду відеосюжету «Україна – країна мрій». Учні спробували скласти словесний портрет, описати характер 25-річної героїні, її потреби, цінності, особливості, висловили свої думки, чим для кожного  є Україна.

     Кадри лютневого Майдану 2014 на фоні пісні «Плине кача…» наг ... Читати далі »

Переглядів: 415 | Додав: gam507 | Дата: 26.10.2016 | Коментарі (0)

   Віддзвеніло радісне сонячне літо і перший вересневий день традиційно зібрав нас у рідному колі. День знань – всенародне свято. Адже весь народ без винятку складається зі школярів, колишніх школярів, майбутніх школярів та їх близьких і рідних. Це наше спільне свято. Урочиста лінійка з нагоди свята Знань розпочалась хвилиною мовчання на вшанування пам’яті героїв, випускників школи, які поклали свої голови за світле майбутнє України, Кушніра Ігоря, Чопка Віктора, Ремішка Валентина, Світлицького Олександра. У день першовересня до нашого дружнього шкільного колективу влилося гомінке поповнення – першокласники: 23 школярики вперше переступили поріг нашої школи. Настав час здобувати нові знання, осягати складні науки, вчитися переборювати труднощі, знаходити справжніх друзів. Із вітаннями до першокласників звернулися депутат обласної ради Скопюк М. Я., секретар сільської ради Гаврильчак Н.О., настоятел ... Читати далі »

Переглядів: 495 | Додав: gam507 | Дата: 24.10.2016 | Коментарі (0)

   28 травня  святкова зала сільського Будинку культури розквітла розкішними квітами, щирими посмішками випускників, педагогів, батьків, численних гостей свята. Велика родина Затурцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. В.К.Липинського відзначала урочисту подію – церемонію вручення атестатів про повну загальну середню освіту 33-м випускникам навчального закладу.

   З теплими і щирими словами до винуватців свята звернулися директор школи, перші учителі, класні керівники, сільський голова.  Виступаючі бажали випускникам знайти потрібне місце у житті, стати громадянами, які здатні нести відповідальність за себе, свою родину, Батьківщину, а разом з тим відродити найкращі людські якості, зберегти собори власних душ, осягнути найвищу цінність людського буття. З молитовним благословенням звернувся до іменинників свята настоятель храму святої Параскеви Сербської отець Вас ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Додав: yurnov22 | Дата: 15.06.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 27 28 »
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz