Четвер, 25.04.2024, 22:42
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Погожого недільного дня 22 лютого Затурцівський Будинок культури був переповнений: сільська громада зійшлась на благодійний концерт «Україно, ти моя молитва», зініційований громадським самоврядуванням. У єдиному пориві учасники дійства присягались у любові рідній Вітчизні, дякували воїнам-захисникам та волонтеру В.В. Лісецькому, плакали пісенними та поетичними рядками, схиляючись перед світлою пам'яттю героїв Небесної Сотні та загиблих у неоголошеній війні. Мультимедійні відеофільми доречно доповнювали слова, покладені на музику. Учасникам концерту були хорові та вокальні колективи середньої  і спеціальної шкіл, храму святої Параскеви Сербської, зведений хор села Затурці, талановиті виконавці.

Сільський голова В.А. Патійчук сердечно подякував сільчанам, які в ході благодійної акції пожертвували 8 574 грн. і запевнив, що вони буд ... Читати далі »

Переглядів: 476 | Додав: zatur | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

20 лютого 2015 року – день пам’яті  Героїв Небесної Сотні. Є події, які розділяють наше життя на «до» і «після», які змінюють його, стають відліком нового часу. Таким рубежем у нашому житті, у житті країни стали трагічні події, про які ми сьогодні згадуємо. Ця сотня по праву назвалась Небесною, адже немає нічого жертовнішого, ніж життя віддати за «други своя». І вони не злякалися, не оглядалися, а поклали своє життя на цей жертовник –   за свої сім’ї, родини, за нас із вами, за світле майбутнє України, не знаючи, скільки попереду їй ще належить пройти випробувань і страждань. Їх кров’ю очищається нація, очищаємось ми із вами, змінюється світ. І сьогодні ми  повинні бути гідні цієї пам’яті, цієї любові до України, цієї слави. Лінійку пам’яті «Мамо, я не вернусь»  організували учні 9 класу  (класний керівник І ... Читати далі »

Переглядів: 858 | Додав: zatur | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

       Стати переможцем чи призером ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад – особлива радість!

      Обласна олімпіада – це третя сходинка визнання  обдарувань учня – його знань, предметної компетентності, навичок самостійної творчої діяльності. Учнівське наукове товариство «Еврика» щиро вітає призерів обласних олімпіад 2015 року:

ученицю 11 класу Хитру Світлану – за зайняте ІІІ місце на обласній олімпіаді з української мови,

ученицю 10 класу Ляшук Марину – за зайняте ІІІ місце на обласній олімпіаді з екології,

учня 7 класу Лопуховича Олега – за зайняте ІІІ місце на обласній олімпіаді з інформатики (виступав за 8 клас),

учня 9 ... Читати далі »

Переглядів: 484 | Додав: zatur | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Як стати хорошим учителем? Ідеальний вчитель – який він? Як знайти шлях до серця дитини? Як уникнути депресії?  Ці та інші питання обговорили педагоги школи  на методичній нараді «Сотвори в собі вчителя», якою 9 лютого 2015 року у школі розпочався місячник педагогічної майстерності. Серед мотивів, які спонукають до самоосвітньої діяльності, вчителі назвали такі чинники: бажання творчості,  зміни, що відбуваються   у суспільному житті, конкуренція, громадська думка, матеріальне стимулювання, інтерес. Якості сучасного педагога означили такими рисами: терпіння, інтелігентність, освіченість, тактовність, уважність, мобільність, ерудованість та стресовитривалість,  почуття стилю, смаку, міри,  володіння технічними засобами та сучасними освітніми новинками. Закінчилась методична нарада притчею «Як знайти шлях до серця учня».

 

Переглядів: 478 | Додав: zatur | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Однією з ефективних форм роботи з обдарованою молоддю  є  науково-дослідницька діяльність учнів у МАН. При виборі тем дослідження школярів звертається увага на здійснення краєзнавчо-прикладного підходу, вирощування екологічно чистої продукції,  вирішення природоохоронних проблем нашої місцевості. На обласний конкурс-захист робіт МАН були представлені актуальні дослідження:  «Особливості вирощування фізаліса овочевого в агрокліматичних умовах лісостепової зони Локачинського району»,  «Адвентивні та інвазійні види агрофітоценозів, болота та рудеральних біотопів села Затурці», «Динаміка чисельності зайця-русака  в умовах лісостепової зони Локачинського району».

Вітаємо переможця обласного конкурсу-захисту робіт МАН ученицю 11 класу Хитру Світлану,  голову учнівського наукового товариства «Еврика», яка виборола І місце у се ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: zatur | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

З 20 по 26 січня  учні 8-11 класів стали учасниками І етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з ІКТ, основ економіки, російської мови.

        У роботі олімпіад взяли участь 19 школярів, що виявили високий та достатній рівень знань, навичок із вказаних  дисциплін, засвідчили вміння виконувати творчі роботи та застосовувати набуті знання на практиці. Учнівське наукове товариство «Еврика» вітає переможців шкільних предметних олімпіад:                                 

                                       ... Читати далі »

Переглядів: 495 | Додав: zatur | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

22 січня 1919 року відбулась подія, про яку мріяли покоління українських патріотів – на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української і Західноукраїнської народних республік.

На відзначення події великої державної ваги, яка ввійшла до національного календаря як День Соборності та Свободи України, 22 січня у Затурцівській ЗОШ І-ІІІст. ім. В.К. Липинського  відбувся відкритий урок для учнів 10-11 класів «Соборність – це єдність і злагода».

Класний керівник 10-А класу Кушнір Людмила Віталіївна наголосила на важливості відзначення Дня Соборності та Свободи України як свята єдності й патріотизму українського народу, вказала на необхідність шанування таких державних цінностей як незалежність, соборність та свобода, а також наголосила на важливості підтримки суспільством ідеї національної єдності та громадянської злагоди. Зокрема педагог зазначила, що Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на с ... Читати далі »

Переглядів: 504 | Додав: zatur | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Співочо-мелодійними колядками і щедрівками, цікавим вертепним дійством, засіванням на щастя і здоров»я вкраїнському люду, на мир і процвітання країни завершили школярі Затурцівської школи Різдвяні святкування. На сцені – українська хатина, родина, яка за звичаєм предків святкує Різдво, на столі - кутя та святвечірні страви; неповторний прадідівський колорит, події розповідають присутнім про те, що християнські звичаї гостинності, щедрості, пошани до старших роду віддавна є найбільшими чеснотами українця. До хати заходять колядники з Вертепом: тут пастушки, Ангели, Мудреці, неодмінно – Ірод  і Смерть.  У древні і завжди сучасні різдвяні наспіви вплітаються різдвяні віншування. Учасниками дійства були учні 5-11 класів.

Переглядів: 443 | Додав: zatur | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Якщо ти хороший учень і став  переможцем шкільної предметної олімпіади, тобі дається прекрасна можливість перевірити свої знання, вміння, творчі нахили на районній  олімпіаді  з предмету, який ти обрав. Учнівське наукове товариство «Еврика» вітає переможців та призерів районних предметних олімпіад:                 

                                  Українська мова і література

                                       Хитра Світлана – 11 кл. – І місце

    ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: zatur | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

5 грудня, в ознаменування Дня Збройних Сил України, для старшокласників Затурцівської школи силами учнів 9-го класу та їх класного керівника І. С. Хитрої було організовано вечір «Повертайтесь живими». Неповторну хвилюючу атмосферу створив творчий задум авторів: це була своєрідна п’єса-репортаж з місця реальних подій в зоні АТО. Дев’ятикласники та ведуча-репортер Світлана Хитра розкривали глибинну суть, внутрішній світ людей, які воюють і тих, які люблять і чекають. Проникливі рядки поезій, танцювальна композиція, навантажені відео сюжети – усе це об’єднало учасників дійства і гостей свята у пориві глибокого почуття патріотизму, турботи за долю країни, шани і поваги до воїнів-героїв наших днів.

Переглядів: 489 | Додав: zatur | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz