П`ятниця, 26.04.2024, 14:01
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


12:58
Семінар-тренінг учителів-словесників

     03 квітня 2019 року у Затурцівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім В.К. Липинського зібрались учителі-словесники шкіл Затурцівської ОТГ на семінар-тренінг «Реалізація компетентісного підходу у вивченні словесності», який проходив із участю завідувача відділу гуманітарних дисциплін ВІППО, методиста зарубіжної літератури та мов національних меншин Бондарук Л.М., методиста української мови та літератури відділу гуманітарних дисциплін ВІППО Сови О.О., головного та провідного спеціалістів гуманітарного відділу виконкому Затурцівської сільської ради Микулич О.В. та Козак Т.В.

     Учителі української мови та літератури, зарубіжної літератури мали можливість долучитися до нових, заявлених сучасністю, методів та прийомів роботи на уроках словесності з розвитку читацької, мовленнєвої, соціокультурної компетентності школярів, що назвалися «тексти нової природи». На відміну від текстів «старої природи», які є важкими, незручними, лінійними, складаються з букв, у текстах «нової природи» поєднуються вербальні та невербальні елементи, тобто окрім букв вони містять ілюстрації (серію зображень), аудіо- та відеоелементи, об’єм, написи. Такі тексти бувають рукотворні і електронні. Учителі дізнались про такі нові види текстових утворень, як печа-куча, лепбук, тревелбук, антибук, хмарка слів, інсталяція, плейкаст, віршокартинка, долучилися до створення окремих із них. Тексти «нової природи» для сучасного школяра – це своєрідні літературні смаколики, серед яких кожен може знайти собі до вподоби.

     У колі вчителів-словесників обговорювались питання підготовки до ЗНО з української мови та літератури, було опрацьовано критерії оцінювання власного висловлення абітурієнтів, учителі спробували себе у ролі «перевіряючих» пропонованої роботи учасника ЗНО з української мови та літератури.

     На зустрічі словесників було презентовано збірку поезій нашого земляка, старшого наукового співробітника Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України у м. Києві, професора кафедри української преси Львівського національного університету імені Івана Франка, Ігоря Павлюка «Сопілка».

     Учасників семінару об’єднувала дружня співпраця, яка сприяла розкриттю творчого потенціалу педагогів.

 

 

 

 

 

Переглядів: 414 | Додав: cosdugor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz