Субота, 27.04.2024, 04:32
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:57
Вивчаємо творчу спадщину В.О. Сухомлинського разом

     Підсумовуючи роботу педагогічного колективу школи по реалізації методичного проекту «Вивчаємо творчу спадщину В.О. Сухомлинського разом», 28 жовтня учителі школи зібрались на методичний колаж «Вивчаємо творчу спадщину В.О. Сухомлинського разом: одна із став порад учителеві».

          Учасники проекту, педагоги школи, долучились до колективного творчого прочитання книги В.О. Сухомлинського «Сто порад учителеві», обравши пораду великого педагога «Про інтелектуальне життя вихованця» та послідовно втілюючи її в освітній процес.

     Говорячи про багатогранне інтелектуальне життя вихованця, В. О. Сухомлинський веде насамперед мову про читання учня: «Виховуючи людину, проектуючи її особистість, я завжди прагнув того, щоб уже в початковій школі в кожного мого вихованця була своя маленька бібліотечка». Приємно, що класоводи школи започаткували і підтримують добру шкільну традицію – мати у своїх класних кімнатах бібліотечку для читання. Про те, як створювались бібліотечки у класах,  чим є книжка для молодшого школяра ділились досвідом роботи вчителі початкової школи. Таку любов до книжки, інтернет-книжки та читання має плекати кожен учитель на своїх уроках, шукаючи відповіді на проблемні запитання у програмовому матеріалі та одвічні життєві істини. Презентаційними матеріалами, як пройшов місячник шкільної бібліотеки,  як зацікавити учнів книжкою та читанням, поділилась  шкільний бібліотекар Ціхоцька О.С.

     У творчій спадщині В.О. Сухомлинського інтелектуальне життя вихованця нерозривно пов’язане з інтелектуальним життям вчителя. Педагоги опрацювали поради великого педагога щодо збагачення духовного та інтелектуального життя вчителя, ділились своїми міркуваннями про інтелектуальне благополуччя та інтелектуальне безсилля учня, що  закладаються саме у школі.

     Вслід за В.О. Сухомлинським педагоги відзначили, що особливе місце у житті школяра займає  дослідницька робота, яка вимагає від учня додаткових пошукових зусиль, уміння творчо виконувати завдання, логічно мислити, відповідати за результат своєї праці. Як наслідок, формується головне - внутрішній мотив навчальної діяльності.

          Формування інтересу до світу науки розпочинається фактично з першого класу. Учні початкової школи вчаться проводити маленькі дослідження: спостерігають, створюють і перевіряють гіпотези. Діти заохочуються до постановки запитань і пошуку відповідей на них як самостійно, так і під керівництвом вчителя. Про те, які цікаві міні-дослідження ви провели із своїми  вихованцями, говорили вчителі початкової школи  Самборук З.В., Пташук С.В., Шах Т.І.

     Про те, як учні  5-7 класів  залучаються до проектної діяльності, що передбачають дослідницьку складову, беруть участь  у конкурсах, екологічних форумах, фестивалях,  розповіли   вчителі Мочеброда О.Є., Коляда Л.О. Своїми міркуваннями про олімпіадну та конкурсну діяльність школярів з інформатики  поділився з колегами Глова А.М.  Про здійснення  досліджень у МАН, яке  дозволяє  максимально ефективно вирішувати питання поєднання шкільного навчання та проектної, дослідницької діяльності, говорили вчителі Марченко Є.П., Радчук Л.О., Корнелюк І.М.

     Прочитуючи уривок із книги   В.О. Сухомлинського «Розмова з молодим директором» про те, що до хорошого уроку вчитель готується усе життя, педагоги опрацювали поради видатного педагога щодо підготовки до уроку та вдосконалення педагогічної майстерності.

          Віддаючи серце дітям,  В.О. Сухомлинський дбав про творче довголіття вчителя. З порадами педагога щодо збереження творчого довголіття вчителя ознайомила вчителів психолог школи Лазарук Н.О. У ході заходу вчителі переглянули відеоролики  «Ми разом» та «10 кроків до педагогічної майстерності».

 

 

Переглядів: 281 | Додав: cosdugor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz