П`ятниця, 26.04.2024, 13:30
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


22:29
Тиждень дитячої та юнацької книги

З метою заохочення учнів до читання, пропаганди української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання в учнів любові до книги, культури читання з 26 березня по 30 березня у ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К. Липинського проходив  тиждень дитячої та юнацької книги.  

  Цьогорічний тиждень дитячої книги в шкільній бібліотеці був неймовірно насиченим та приніс купу сюрпризів. Тиждень відкрила виставка-запрошення «Добрий день, книжковий тиждень», а також протягом   тижня для учнів  були проведені екскурсія «Мандрівка книжковою країною», бібліотечний урок «Ілюстрації в книзі», літературний конкурс «Я прочитав – і ти прочитай», літературна забавлянка «Розмалюю я героя». Розпочала роботу виставка листівок «У польоті часу», на якій були представлені різні види листівок («Сувенірні», «Новорічні», «Листівки з нагоди релігійних свят», «Сучасні», «З нагоди жіночого свята», «Вітальні листівки з нагоди державних свят»), найдавнішій з яких минуло понад 80 років.  

    Під час екскурсії «Мандрівка книжковою країною» діти з цікавістю слухали розповідь шкільного бібліотекаря Ціхоцької О.С. про бібліотеку та її призначення. Надзвичайно цікаво пройшов і бібліотечний урок, на якому школярі порівнювали  малюнки різних художників до однієї казки, працювали у групах, переглянули фрагменти екранізації української казки. Приємні враження були від літературного  конкурсу «Я прочитав – і ти прочитай». Розповівши про свою улюблену книгу, читачі підтверджували вагомими аргументами необхідність її прочитання для своїх ровесників. Цей конкурс дозволив дітям поринути в загадковий світ не тільки класичної літератури, але й книг сучасних українських авторів. Цього ж дня читачі  відповідали на запитання анкети  «Яку роль відіграє книга в моєму житті?»

     Найпоширенішими відповідями були такі: «книга – не першочергова, але й не остання потреба», «книга – порадник», «книга сприяє розвитку інтересів», «вміння читати – це розуміти зміст і можливість його переказати».

  Цікавою розвагою виявилась літературна забавлянка «Розмалюю я героя». Всі бажаючі  повинні були охайно та творчо розмалювати свого улюбленого казкового героя.

   Активно долучились  юні читачі до конкурсу «Моя закладка найкраща». Учні початкових класів приносили до бібліотеки оригінальні закладки, виготовлені своїми руками.

    Неабиякий інтерес викликала виставка-гра «В гостях у книги». Це незвичайна книжкова виставка. Кидаючи кубик, читачі пересуваються по виставці за допомогою кружечків з цифрами, кожен з яких мав своє запитання. Вигравав той, хто швидше проходив дистанцію.

  Цікавою для учнів видалась зустріч з  Книжковою феєю, яка розповідала про свої мандрівки книжками. За активну участь у тижні дитячої та юнацької книги  юні читачі отримали  подяки дирекції школи та грамоти.

Переглядів: 419 | Додав: cosdugor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz