П`ятниця, 03.05.2024, 03:12
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


23:14
Підсумки проведення місячника знань з основ безпеки життєдіяльності.

Фотозвіт

        Сучасне життя сповнене різноманітних несподіванок, а часом і небезпек. Біда може трапитися будь-де: в побуті, на вулиці, на природі, в школі і вдома. Кожен може потрапити в такі умови, коли вплив несприятливих навколишніх факторів може негативно позначитися на нашому здоров’ї або навіть причинити загрозу самому життю. Найчастіше це відбувається з власної вини – як результат відсутності досвіду безпечної поведінки в природному та соціальному середовищі або зневаги до норм та правил безпеки, непередбачливості та легковажності.

        З метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи щодо попередження надзвичайних подій, ситуацій за участю дітей, підняття рівня знань з основ безпеки життєдіяльності, отримання навичок з безпеки життя та здоров’я учнів у  Затурцівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К. Липинського з 5 по 30 квітня  проводилися заходи до Місячника знань з основ безпеки  життєдіяльності.

         Класні керівники 1–11 класів ознайомили  учнів з матеріалами стенду «Цивільний захист населення», а також провели інструктажі по профілактиці нещасних випадків при поводженні з вогнем, по протипожежній  і електробезпеці.

        Упродовж проведення Місячника безпеки життєдіяльності  в шкільній бібліотеці відбулася виставка  літератури з охорони праці, техніки безпеки життєдіяльності, протипожежної безпеки та правил дорожнього руху

(бібліотекар Ціхоцька О.С.)

        Вчитель основ здоров’я Корнелюк І.М. з учнями 8 класу провела селфі-квест на тему «Безпечне щодення». Метою гри було закріпити знання, вміння  та навички учнів з основ безпеки життєдіяльності, формувати здоров’язбережувальну, соціальну, екологічну компетентності школярів.

     З метою  удосконалення знань з  основ безпеки життєдіяльності упродовж Місячника класоводами 1-4 класів проводились наступні заходи :

  • ігрові вправи «Як поводитися при стихійних лихах»;
  • консультації: « Як поводитися при зустрічі з тваринами », « Рослини можуть бути небезпечними »;
  • тематичні  бесіди : «Лікарські рослини», «Усі ми природі друзі», «У природи немає поганої погоди» (природні явища, коли вони можуть бути небезпечними), «Вогонь друг, вогонь ворог».

        Для учнів 3 класів педагогом-організатором Новосад Т.В. була проведена година спілкування на тему «Небезпека вдома і на вулиці».

        Також,  учні переглянули тематичні відеоролики, мультики (педагоги-організатори: Куліш О.П., Новосад Т.В.): «Безпечна поведінка у побутових умовах», «Електрично- фантастично», «З чого починається безпека», Фіксики « Вогнегасник», «Безпечні канікули» .

       Членами учнівського  самоврядування проведено музичний флешмоб для учнів 1-4 класів «Правила гігієни».

      Враховуючи ситуацію в країні, та важливість дотримання правил особистої гігієни, медичною сестрою Кардаш  Раїсою Іванівною  було  проведено майстер - клас "Правила миття рук" для учнів 1-2 класів. Також була проведена зустріч з учнями 5-8 класів, на якій обговорювалося важливість дотримання гігієни та режиму дня у підлітковому віці. Для учнів 10, 11 класі був проведений практикум з надання першої медичної (долікарської допомоги).

       З  учнів до проблеми дорожньо-транспортного травматизму, повторення та суворого дотримання Правил дорожнього руху вчителем основ  здоров’я  Корнелюк І.М. були  проведені вікторини:  для учнів 5 класу  «Будь пильним, уважним завжди на дорозі!», а для 8 класів «Я- учасник дорожнього руху».  Вивчення та постійне повторення правил безпеки допоможуть кожному уникнути неприємностей, які можуть трапитись на вулиці, а іноді й врятувати життя.

        Кожен рік у країнах, що входять у Всесвітню організацію охорони здоров’я, 7 квітня відзначається День здоров’я.  У рамках даного свята педагогами – організаторами Новосад Т.В., Куліш О.П. у 5,6 класах    був проведений  квест «Ми за здоровий спосіб життя», метою якого було підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому.

        Безпека життєдіяльності стосується різних сфер життя людини і є невід'ємною її частиною, тому в рамках місячника була проведена бесіда для учнів 9-11 класів «Моє життя, моя робота, моя безпечна праця».

      У рамках Місячника безпеки життєдіяльності учні 9 класу  створили соціальний відеоролик "Молодь обирає здоров'я!", пропагуючи дбайливе ставлення до свого здоров'я. Мета посилання, це формування свідомого ставлення до свого фізичного, психічного і соціального здоров'я. Оскільки, майбутнє кожної держави це її молодь, то можна без перебільшення стверджувати, що здорова молодь - запорука майбутнього успіху України, її благополуччя і процвітання, розвитку, становлення і утвердження у світі.

Переглядів: 163 | Додав: cosdugor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz