Субота, 20.04.2024, 16:47
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:34
З любов’ю до рідної землі

З любовю до рідної землі

       «Слава урожаю на полях! Слава короваю на столах! Слава всім, хто зростив урожай!» - такими словами розпочали свій виступ учні ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського  с. Затурці на обласному зльоті  трудових аграрних об’єднань школярів  «Турбота юних  тобі, Україно!»,  який відбувся нещодавно у с. Забороль Луцького району.

     Навчити молодь господарювати  на землі, готувати її до продуктивної праці у сільськогосподарському виробництві - головна мета трудового аграрного об'єднання «Юність» Затурцівської школи.  Школярі  із задоволенням працюють із ранньої весни до пізньої осені на навчально-дослідних ділянках, вирощують овочеві та польові культури на полях трудового аграрного об’єднання, і таким чином допомагають у забезпеченні якісною та екологічно чистою продукцією шкільної їдальні. Учні  об’єднання доглядають також квітники на площі 0,5 га, шкільний дендрарій, у якому нараховується 50 видів різних дерев і кущів, сад  площею 1,25 га.

     Для оформлення виставки «Щедрість рідної землі» школярі використали сільськогосподарську та садівничу продукцію, вирощену і на шкільних полях, і на власних присадибних ділянках. Так, Мужичок Юрій представив колекцію понад десяти сортів картоплі, які вирощують у його родині. Вавринюк Катерина виступила із науково-дослідницькою роботою «Особливості вирощування броколі в агрокліматичних умовах Локачинського району».  Учениця проводила  експеримент по вирощуванню капусти броколі ­­­– одного із найкорисніших овочів дієтичного харчування, малопоширеного в нашій місцевості. Члени журі високо оцінили  роботу юної дослідниці і запросили її представляти Волинську область на Всеукраїнському зльоті аграрних об’єднань (м. Вінниця), де Катерина  побувала і виборола ІІ місце.

        Працьовитість, допитливість, любов до рідної природи і землі – основні риси життєдіяльності  трудового аграрного об’єднання школярів «Юність».

Переглядів: 419 | Додав: gam507 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz