П`ятниця, 29.03.2024, 09:37
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


17:02
З думкою про бібліотеку майбутнього

  Шкільна бібліотека — це місце, покликане популяризувати читання, навчати й розвивати школяра. Головне її завдання – у прищепленні дитині любові до книги, навчанні учнів-читачів користуватися  її фондами, довідково-бібліографічним апаратом. У сучасному світі бібліотеки стають на шлях інновацій та реновацій. Нові підходи та бачення дісталися й до с. Затурці.

      У жовтні проходив  місячник  шкільної бібліотеки «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх мождивостей кожного учня». До  уваги  юних читачів функціонували  книжкові виставки «Читай будь-де, будь-коли», «Тиждень синьої книги», «Читай книги різних жанрів».  Цікаво проходив бібліоперфоменс «Літературні герої у бібліотеці та за її межами».  Це було театралізоване дійство, де учнів 1-х та 2-х класів знайомились із Королевою Книг, Казкою, Осінню, Нехочухою, художницею та книжковим лікарем. Учні в  ігровій формі розповідали правила користування книгою, а  молодші школярі відгадували загадки, які приготувала Осінь та художниця.

           У  шкільній бібліотеці відбулась зустріч з художницею Дацюк Іриною  «Мистецтво творення книги». Вона розповіла, як ілюструє дитячі та юнацькі книги, співпрацює із сучасними письменниками, подарувала книгу для читання.    

         У ході місячника  було організовано буккросинг: «Передай книжку другу». Прочитавши книгу, читач залишав її у  громадському місці, щоб хтось інший міг її прочитати. Такою книгою стала «Покутська вишиванка» Василя Прухницького .Було організоване опитування  серед школярів, якою вони бачать бібліотеку майбутнього, за його результатами  відзнятий відеоролик «Бібліотека очима дітей». Учні  5-11 класів взяли участь у конкурсі творів «Шкільна бібліотека  майбутнього». Переможцем стали  учні 8 класу.

         Місячник шкільної бібліотеки  завершився відзначенням кращих читачів, які долучилися до організації та проведення місячника.

 

 

Переглядів: 298 | Додав: cosdugor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz