Вівторок, 23.04.2024, 17:54
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


09:22
Тиждень української родини у школі

       З давніх-давен серед українців утвердився погляд на сім’ю і рід як на святиню, а на виховання дітей — як на святий обов’язок батьків. Налагодження доброзичливих, дружніх стосунків у сім’ї і шкільній родині – завдання тижня української родини, який відзначали у Затурцівській школі І-ІІІ ступенів імені В.К. Липинського.

      Зворушливими поезіями, ліричними піснями, ніжними словами любові і вдячності вшановували своїх мам молодші школярі на святковій програмі «Все до серденька матері горнеться», яку провела педагог-організатор Жомер І.Ю. спільно з класоводами початкової школи. Святково прикрашений зал усміхався портретами матусь, обрамленими епітетами «найніжніша», «найлагідніша», «найчарівніша»…

      Учні середніх класів  були гостями і учасниками програми "Родина як зірка єдина», організованої семикласниками, класний керівник Радчук Л.О. Чуйним діалогом матері і сина, інсценізаціями учні показали, що людина без роду не зможе жити. Пісні перепліталися з поезіями, веселі пєски додавали настрою. Школярі висловлювали теплі слова для своїх рідних, які були присутні на святковому дійстві. Діти з мамами обмінювалися ласкавими словами, намагались зрозуміти один одного без слів, відгадували страви за інгредієнтами.  Наостанок семикласники презентували мамам свої творчі роботи.

     У шкільній бібліотеці діяла виставка художньої літератури та періодичної преси на тему «Мама, тато і я – українська сім’я».

      18 травня школа відзначала день вишиванки. Напередодні коридори рясніли закликами «Одягни вишиванку!», фасад закладу і довколишні насадження прикрашали зразки вишивок різних регіонів. Святкового дня заклад яснів від барвистих вишиванок, народних строїв, які одягли учні й учителі. Дійство розпочалось тематичною лінійкою, організованою учнями 8 класу, класний керівник Лазарук Н.О. Учасники свята розповідали про особливості українських сорочок, співали пісень, подарували танок з вишитими рушниками. В рамках акції «Україна єдина» увесь шкільний колектив виконав Гімн України.

     На завершення свята школярі провели імпровізований флешмоб – «Рушник єднання»: вийшовши на подвір’я школи, створили справжню “вишиванкову"  хвилю з рушників-оберегів. Флешмоб подарував потужний заряд емоцій, усі були єдині у думці, що таке свято об’єднує усіх українців.

 

Переглядів: 458 | Додав: cosdugor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz