Субота, 20.04.2024, 15:44
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


15:23
Перша конференція освітян Затурцівської громади

     На початку цього навчального року серпневі конференції педагогічних працівників на всіх рівнях проходили під гаслом «НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА – старт реформ, участь громад». Цьогоріч великі педагогічні зібрання були, по-перше, особливо урочистими, оскільки в державі стартувала велика реформа – Нова українська школа, з іншої сторони – нетрадиційними, оскільки у зв’язку з процесами децентралізації, які проходять в державі, відбуваються не лише в районах, а й у самих територіальних громадах.

     30 серпня на базі місцевої загальноосвітньої школи відбулась подія історичної ваги – перша серпнева конференція педагогічних працівників Затурцівської громади. З вітальним словом до молодих педагогів, які поповнили велику освітянську родину, звернулась заступник директора загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. ім. В.К. Липинського с. Затурці Бойко Ірина Борисівна.

     Голова об’єднаної територіальної громади Патійчук Володимир Андрійович у своєму виступі зупинився на питаннях зміцнення навчально-матеріальної бази закладів освіти, питаннях фінансування і перспектив розвитку громади. Заступник голови ОТГ, начальник гуманітарного відділу Демидюк Василь Ілліч наголосив на важливості створення умов для навчання першокласників за новим Державним стандартом, створення нового освітнього простору в навчальних закладах, як того вимагає Нова українська школа, готовності вчителів працювати в нових умовах. Про надання якісних освітніх послуг, матеріально-технічне та навчально-методичне забезпечення закладів освіти до нового навчального року говорив директор ЗОШ І-ІІІ ст. с. Шельвів Дацюк Микола Степанович.

     У системі загальної середньої освіти особлива роль належить дошкіллю. Саме тут закладаються підвалини для подальшого формування дитячих здібностей, здатності їх до творчості та самореалізації. Ці та інші завдання у своєму виступі висвітлила завідувач дошкільного навчального закладу с. Зубильне Моспанюк Алла Володимирівна.

     Голова Локачинської районної ради Ковальчук Борис Віталійович привітав освітян з початком нового навчального року, побажав усім здоров’я, миру, злагоди, добробуту, наснаги та успіху у реалізації усіх планів та задумів, висловив своє бачення розвитку медичної галузі громади.

     Значну увагу на конференції було приділено питанню впровадження інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами. По відношенню до цих дітей сьогодні держава свого роду складає іспит на те, щоб бути європейською і цивілізованою. Саме про організацію інклюзивного навчання у закладах дошкільної, середньої та професійної освіти говорила голова районної ПМПК Онищук Тетяна Миколаївна.

     По закінченню пленарного засідання відбулись секційні заняття методичних об’єднань педагогів.

     Конференція пройшла в діловій і дружній атмосфері. У спільній та відвертій розмові було визначено ключові завдання, які мають реалізувати в поточному навчальному році керівництво ОТГ та педагогічні колективи шкіл громади.

Переглядів: 373 | Додав: cosdugor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz