Четвер, 25.04.2024, 07:40
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім. В. К. Липинського"

Меню сайту
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:38
Англомовні свята у школі

     Наближається до завершення 2016 рік, який був оголошений роком англійської мови. З метою підвищення інтересу учнів до вивчення іноземної мови вчителі англійської мови проводять нестандартні уроки, різноманітні свята та позакласні заходи. які виховують повагу до традицій і культури країни, мову якої вивчають, формують соціокультурну компетенцію учнів.
     23 листопада учні 1-5 класів під керівництвом учителя Васюти К. О. підготували театралізоване свято. Третьокласники презентували виставу «Ріпка», учні 5 класу – «Суп з каміння», а першокласники дебютували із відомою англійською піснею. Емоційне піднесення під час проведення заходу зберігалося завдяки тому, що учні старанно підготувалися до виступу. Зал був переповнений. Відвідати виступ прийшли школярі, учителі, батьки, працівники школи. Юні артисти були відзначені подяками та дипломами за активну участь у позакласній роботі з англійської мови.
Традиційно, останнього четверга листопада, Сполучені Штати Америки святкують День Подяки. 24 листопада вихованці гуртка «Англійська мова. Opportunity» ( керівник Хитра І.С.) відзначили Thanksgiving Day. Існує багато речей, за які ми комусь вдячні. День Подяки – особливий день, коли ми говоримо слова вдячності тим, хто оточує нас у житті. Школярі дізнались про історію та суть Дня подяки, здійснили уявну подорож у минуле Сполучених Штатів, ознайомилися з історією виникнення свята Thanksgiving Day. А також мали можливість потренуватись із тематичною лексикою, виконати цікаві завдання, поспівати традиційних пісень, скласти святкове для цього дня меню, пограти у дитячу гру часів пілігримів. Просто дух перехоплювало, коли діти створювали дерево подяки. Такі невгамовні, вони враз притихли і щиро дякували за те, що мають живих батьків, друзів, за любов і підтримку рідних. Учні переглянули відео із привітанням з нагоди Дня Подяки президента США Барака Обами, з цікавістю прислухалися до його промови та стали свідками щорічного звичаю – помилування індички у Білому Домі. А що за свято Подяки без смачного гарбузового пирога та кукурудзяних пластівців! Поїдаючи смаколики, школярі активно ділились враженнями від побаченого і почутого.
     28 листопада учні 5 класу влаштували справжню феєрію фруктів. Як підсумок теми «Свята та традиції», учитель Васюта К.О. та п’ятикласники організували та провели свято Fruit Party. І яких тільки фруктів там не було! Діти весело й активно відгадували загадки, розповідали вірші, виконували лексичні та граматичні завдання. А яка ж вечірка без танців! І кинулися в танок і яблука і груші, лимони й апельсини, і фрукт тропічний – ананас! Дівчатка вдягли фартушки й розібралися з безладом на фруктовій кухні. Тепер ми точно знаємо, що дегустатори у 5 класі – професіонали своєї справи: апельсин, гранат чи мандарин – дитячі забавки! Вони хурму і моркву розпізнали! Загалом атмосфера уроку була весела й невимушена.
     Сподіваємось, учні пам’ятатимуть теплу атмосферу шкільних англомовних свят, і це підвищить мотивацію школярів до вивчення іноземної мови.

 

Переглядів: 477 | Додав: bojkoirina153 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz